Mengatasi Masalah Disfungsi Ereksi

Anda tahu bahawa bekerja adalah baik untuk kesihatan anda. Tetapi adakah anda tahu bahawa memukul gym juga boleh membantu anda melakukan hubungan seks yang lebih baik? “Bekerja tiga hingga empat kali seminggu boleh melakukan banyak perkara untuk membantu teknik seksual anda, fleksibiliti, dan daya tahan,” kata Pete McCall, MS, ahli fisiologi latihan dan pelatih peribadi untuk Majlis Latihan Amerika (ACE). Jadi jenis latihan yang terbaik untuk seks yang lebih baik? McCall mengesyorkan lima “latihan seks” berikut.

Latihan Seks Yang Lebih Baik No. 1: Pengangkat Berat

Latihan kekuatan boleh jadi apa yang diperintahkan doktor untuk kehidupan seks anda. Alasannya: “Pengangkat berat menyebabkan badan menghasilkan testosteron, yang merupakan pendahulunya utama untuk pemacu seks lelaki,” kata McCall, yang mengesyorkan mengangkat cukup untuk merasa keletihan oleh pengulangan ke-10.

Sebenarnya, beberapa kajian telah melibatkan latihan sengit yang singkat, seperti mengangkat berat badan, dengan peningkatan tahap testosteron. Untuk meningkatkan kehidupan seks anda, lakukan beberapa push-ups, sit-ups, dan crunches. Latihan membina otot ini boleh membantu menjurus ke seks yang lebih baik dengan menguatkan bahu, dada, dan abs. Kekuatan bahagian atas badan yang kuat dapat meningkatkan stamina sejak otot-otot digunakan semasa hubungan seksual.

 

Latihan Seks Yang Lebih Baik 2: Kegels

Melakukan Kegel dianggap sebagai latihan seks yang baik untuk lelaki kerana latihan ini dapat menolong ketahanan dan kawalan oleh toning otot pubococcygeus (PC) – yang membolehkan anda menghentikan aliran aliran air kecil. Dinamakan selepas doktor Los Angeles Arnold Kegel, mereka menguatkan otot-otot di lantai panggul badan anda, yang boleh menyebabkan seks lebih baik.

“Lelaki boleh menggunakan Kegel untuk melambatkan ejakulasi dengan mengikat otot-otot ini sebelum orgasme,” kata McCall. Untuk melakukan Kegel, mulakan dengan mengganggu aliran air kencing apabila pergi ke bilik mandi untuk mengenali otot PC anda. Selepas itu, anda boleh melakukan Kegels pada bila-bila masa dan di mana-mana tempat dengan meremas otot PC. Tahan selama 10 saat, berehat, dan lakukan seberapa banyak wakil yang anda boleh sebelum meletihkan. Ini adalah ubat kuat yang terbaik.

Latihan Seks Yang Lebih Baik 3: Yoga

Ingin menggoncang kehidupan seks anda dengan beberapa jawatan baru? Mempraktikkan yoga akan memberi anda hubungan seks yang lebih baik dengan membenarkan tubuh anda masuk ke dalam posisi kreatif untuk kesenangan maksimum semasa bersetubuh. “Yoga akan membantu fleksibiliti anda,” yang boleh menyebabkan seks lebih baik, kata McCall. Sesetengah pakar mengatakan ia juga boleh meningkatkan stamina anda dalam karung dengan menarik tenaga anda ke dalam dan ke atas. McCall mengusulkan yoga yang meningkatkan otot panggul, seperti Bow Pose, Peacock Pose (juga dikenali sebagai Lengan Baki atau Lengan Siku), dan Stand Bahu.

 

Latihan Seks Yang Lebih Baik No. 4: Berjalan Pantas

Dalam kajian 31,000 lelaki berusia lebih 50 tahun, penyelidik Harvard mendapati bahawa senaman aerobik mengakibatkan risiko 30-peratus lebih rendah daripada disfungsi erektil (ED). Lebih khusus lagi, menurut kajian lain, aktiviti aerobik yang membakar sekurang-kurangnya 200 kalori sehari (sama dengan berjalan cepat selama dua batu) dapat mengurangkan risiko ED. Berjalan cepat difikirkan membantu ED dengan meningkatkan peredaran dan aliran darah. “Jalan cepat, berlari, dan aktiviti aerobik lain membantu kehidupan seks anda dengan sebab yang sama yang mereka dapat mencegah serangan jantung,” kata McCall. “Mereka menjaga saluran darah anda jelas.” Hasilnya boleh menjadi lebih kuat dan ereksi yang lebih lama. Aktiviti yang kuat, seperti berjalan dan pantas berjalan, juga melepaskan endorfin dan melegakan anda, yang boleh meningkatkan prestasi seksual.

 

Latihan Seks Yang Lebih Baik 5: Berenang

Dalam satu lagi kajian Harvard daripada 160 perenang lelaki dan perempuan, perenang dalam 60-an mereka melaporkan kehidupan seks yang setanding dengan mereka yang berusia 40-an. Oleh kerana aktiviti seksual boleh menjadi daya tahan, berenang jarak jauh dapat membuat anda terus dan seperti kelinci Energizer. “Berenang selama sekurang-kurangnya 30 minit tiga kali seminggu akan meningkatkan daya tahan seksual,” kata McCall. Berenang juga merupakan aktiviti yang hebat untuk penurunan berat badan, yang juga boleh membawa kepada seks yang lebih baik. Kajian rawak, tunggal buta dari 110 lelaki obes dengan ED mendapati bahawa kehilangan hanya 10 peratus daripada berat badan mereka meningkatkan fungsi seksual dalam satu pertiga daripada lelaki. Dan tidak rahsia lagi bahawa kehilangan lemak badan yang berlebihan akan membantu mencapai abs enam pek dan menjadikan anda lebih menarik kepada rakan kongsi yang berpotensi. Hasilnya: seks yang lebih baik!

Cuba lakukan beberapa (atau semua) latihan di atas untuk meningkatkan teknik seksual anda, ketahanan, dan kelenturan. Pasangan anda akan terkesan dengan kekuatan seksual anda dan, sebagai faedah sampingan, anda akan mendapat lebih sihat dan bersemangat di sepanjang jalan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *